Друк

Про підсумки змагань зі стрільби з пневматичної гвинтівки.

Відбулися змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки «Той покаже вищий клас, хто є справжній спорта ас!» для юнкорів ІЮЖ «Хвилю тримай».

ОРГАНІЗАТОРИ:

1) Ізмаїльський юнацький журнал «Хвилю тримай» ЦПР та ДТ;
2) Кафедра фізвиховання Ізмаїльського інституту водного транспорту.

Змагання проходили у два дні (особиста і командна першості) у стрілецькому павільйоні ЗНЗ №9. 

Метою заходу було відзначення дітьми та підлітками – учасниками змагань Дня українського спортовця, поліпшення проведення вільного часу, популяризація здорового способу життя, профілактика правопорушень, наркотичних та алкогольних узалежнень та їх залучення до систематичних занять фізичною культурою та спортом. 

Змагання відбулися у відповідності до реалізації програми, яку впроваджує ІЮЖ «Хвилю тримай», а саме: «Шляхи поліпшення системної діяльність для популяризації здорового способу життя через впровадження активних форм проведення вільного часу дітьми та підлітками, їх батьками, а також інноваційні інформаційні технології для профілактичної роботи у запобіганні правопорушень, наркотичних узалежнень серед школярів м. Ізмаїла»;

Змагання викликали величезне зацікавлення як в учасників, так й у глядачів.  

 

Перемогу в особистій першості здобули наступні юнкори ІЮЖ «Хвилю тримай»: перше місце – Олег Юмін (10кл., ЗНЗ №9), друге місце – Олексій Тищенко (7кл, ЗНЗ №6), третє місце – Діана Бойко (6кл., ЗНЗ №9).

Всі учасники і глядачі отримали солодкі призи від організаторів.

 Інструктувала учасників змагань, а також була головним суддею даного заходу Наталія Михаленко – волонтер ІЮЖ «Хвилю тримай», майстер спорту з багатоборства, викладач фізвиховання ІІВТ. Вона розповіла про День українського спортовця, надихнула і зацікавила дітей до раціонального влаштування вільного часу.

Всім бажаючим записатися у спортивні секції, організатори видали відповідні клопотання. 

Інформаційно-практичний сервіс «Твій вільний час» та інтернет ресурс xt.od.ua, що функціонують при ІЮЖ «Хвилю тримай», надали декілька варіантів запобіжних експрес-буклетів кожному учасникові, здійснювали інформаційний сервіс – було доведено до відома дітей, підлітків інформацію щодо здорового способу життя, про запобігання правопорушенням, ВІЛ\СНІД, наркотичним узалежненням, курінню серед неповнолітніх, як раціонально влаштувати вільний час у м. Ізмаїлі. 

Був організований тренінг для поліпшення памяті та системи запам’ятовування великих обсягів інформації, який успішно провела вихованка гуртка «Юнкор» Віталія Сарвірова.

 Змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки «Той покаже вищий клас - хто є справжній спорту ас!» для юнкорів ІЮЖ «Хвилю тримай» показали: 1) надзвичайну зацікавленість дітей і підлітків активними формами проведення вільного часу; 2) ефективність інноваційної методики (модель Peer Education – освіта через ровесників) для профілактичної роботи у запобіганні правопорушень, наркотичних узалежнень; 3) необходність цілеспрямованої системної діяльності для раціонального влаштування вільного часу дітьми та підлітками, які не відвідують ні гуртків, ні секцій.

 

Заслуговує на увагу факт розміщення матеріалів про змагання на першому ізмаїльському ФОРУМІ для школярів на сайті ІЮЖ «Хвилю тримай» (www.xt-od.ua) та надзвичайну зацікавленість цим читачів – більше 145 переглядів за добу.   

Шеф-редактор "Х.Т." - Сарвіров І.Г.